Waarom kiezen voor hypoallergene producten?

Vorige Artikel 8 van 15 Volgende

Wasmiddel kiezen is niet altijd gemakkelijk voor mensen met allergieën, dermatitis of gewoon een zeer gevoelige huid. In deze gevallen is het aan te raden hypoallergene producten te gebruiken.

Wat is hypoallergeen?

Resten van wasmiddelen en wasverzachters kunnen in direct contact komen met onze huid, zodat hypoallergene opties vooral aan te raden zijn voor mensen met allergieën. De symptomen van een allergie veroorzaakt door het gebruik van een wasmiddel kunnen worden verward met die van een gewone irritatie. Sommige ingrediënten in deze producten veroorzaken een overprikkeling van het immuunsysteem bij mensen met een allergie. In deze gevallen identificeert het lichaam een verbinding als gevaarlijk en reageert het zelfs als de stof eigenlijk onschadelijk is.

Naast mensen met echte allergieën kopen ook andere deze producten omdat zij een gevoelige huid hebben of om hun eigen kinderen en huisdieren te beschermen. Wasmiddelen bevatten vaak verschillende synthetische bestanddelen die irritaties en uitslag kunnen veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid. Sommige van deze stoffen dringen door in de vezels wanneer we ze wassen en komen in contact met onze opperhuid wanneer we de kleding dragen. Mensen met een gevoelige huid kunnen een voortdurende overgevoeligheid ontwikkelen, wat kan uitgroeien tot een echte allergie. Daarom raden wij u aan kleding altijd grondig uit te spoelen ,om de hoeveelheid wasmiddelresten die door kledingstukken worden opgenomen te verminderen.

Waar zitten allergene stoffen in?

Over potentieel allergene stoffen gesproken, nikkel is een veel voorkomend zwaar metaal en is één van de meest voorkomende oorzaken van contactdermatitis. Nikkel is aanwezig in veel voorkomende producten zoals wasmiddelen, schoonheidscrèmes, munten, oorbellen, knopen, ritssluitingen, brillen, riemen, haarspelden, inkt, kunstgebitten, enz.

Bovendien kunnen sommige stoffen in parfums ook problemen veroorzaken. Daarom moeten ze op het etiket worden vermeld. Fosfaten zijn andere bestanddelen die allergieën kunnen veroorzaken. Zij worden vaak in detergenten gebruikt om de hardheid van het water te compenseren en een betere zuiverheid te garanderen. De hele Bioxelle-collectie bevat hypoallergene en uiterst delicate geuren die vrij zijn van dit soort stoffen: alle producten zijn speciaal gemaakt voor de verzorging van kleding en mensen met een gevoelige huid of bijzondere allergieën.

Bioxelle lijn

De Bianchi & Colorati is een professioneel vloeibaar wasmiddel voor zowel de wasmachine als de handwas met een energieke berg muskusgeur. Het zorgt voor een onberispelijke reinheid en de sterk geconcentreerde en dermatologisch geteste geparfumeerde wasverzachter. Het zorgt voor uitstekende resultaten, zelfs met kleine doses. Het combineert zachtheid en bescherming van het weefsel. Het maakt kledingstukken zacht en laat een frisse talkgeur achter.
Deze producten hebben enkele belangrijke kenmerken gemeen:

- Ze zijn getest door ISPE Institute onder dermatologische controle.

- Ze zijn "Nickel Tested", gecertificeerd door de Universiteit van Turijn.

- Ze respecteren het milieu, aangezien ze fosfaatvrij zijn.

 

JE SHOPT BIOXELLE HIER: 

 

© 2020 - 2023 la Bella lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel