Statische elektriciteit op kleding, wat nu?

Vorige Artikel 3 van 15 Volgende

Statische kleding ontstaat ​​door wrijving van kledingstukken tijdens de wascyclus. Doordat er negatieve ladingen vrijkomen uit wasmiddelen tijdens het drogen en na het plaatsen/dragen van de kleding. 

Wat is statische elektriciteit?

Statische electriteit is een onbalans van elektrische ladingen in of op het oppervlak van een materiaal. De lading blijft totdat deze door middel van een elektrische stroom of elektrische ontlading weg kan.

Waarom krijg je een schok als je sommige kledingstukken aanraakt?

Het kan voorkomen dat het lichaam statische elektriciteit afgeeft die voortkomt uit een machtsverschil tussen een positieve en een negatieve lading. Hoe meer het object wordt geladen, hoe meer het potentieel sterk is en de schok sterker zal zijn. Het is niets meer dan het fenomeen van de atmosferische bliksem op zeer kleine schaal. Statische elektriciteit is een oppervlakkig fenomeen en ontstaat wanneer twee of meer oppervlakken met elkaar in contact komen en weer worden gescheiden.
Bovendien zeggen we dat sommige mensen "meer elektrisch" zijn dan anderen omdat ze kleding dragen met synthetische vezels, zoals nylon, polyester en isolerende vezels die de neiging hebben om elektrische ladingen op te hopen. Bovendien heeft een droge huid de neiging om ladingen op te hopen. Om de elektrische schokken tegen te gaan is het beste om de huid gehydrateerd te houden.

Tijdens koude of droge seizoenen komt dit fenomeen vaker voor.

Droge lucht bevordert positieve of negatieve elektrische ladingen omdat het vrij is van vocht (zeer lage percentages water, geleidende stof). Het heeft niet de kracht om de opgehoopte ladingen te verdrijven en te elimineren. Om deze reden is het aan te raden om de kleding niet te lang in de droger te laten.

Statische elektriciteit verminderen door het wassen met HygienFresh wasverzachters.

Ook als het probleem minder erg is, kan je het probleem van de statische elektriciteit (vaak door het harde water) oplossen door een gewone wasmachine te gebruiken en één van de HygienFresh wasverzachters toe te voegen. Deze zijn verkrijgbaar in 10 geuren: Caresse Blanche, Fior di Loto , Fresh Lavender, Latte di Rosa, Vanilla Lemon, Talco Fiorentino, Muschio Bianco, Note di Pulito, Soffio Tropicale en Orchidea Selvatica.
Bovendien neutraliseren de wasverzachters van Hygienfresh de lading die vrijkomt door het wasmiddel, door hun bijdrage aan het ontstaan ​​van statische elektriciteit te remmen.

Waarom Antistatische spray gebruiken?

Antistatische spray voor kleding elimineert de statische elektriciteit van kledingstukken. Bovendien geeft de spray geen witte cirkels af op kleding.

Wanneer gebruik je antistatische spray (antistatex) voor optimaal resultaat?

Je gebruikt antistatische spray wanneer je last hebt van onderstaande momenten:

  • Kleding draagt met vezels zoals: nylen of polyester
  • Last hebt van statisch haar
  • Schokken krijgt bij het aanraken van objecten

Antistatische spray voor kleding

De best verkochte spray tegen statische kleding is Antistatex. Deze spray verwijdert de statische elektriciteit op alle textiel. De spray geeft een frisse geur af zonder vlekken achter te laten op het textiel. Mocht je Antistatex spray willen bestellen, druk hieronder op de oranje knop.

 

 

© 2020 - 2023 la Bella lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel