Wat te doen tegen schimmelvlekken? - januari 2022

Vorige Artikel 12 van 15 Volgende

Wat kunnen we doen als er schimmelvlekken in onze kleding komt?

Hier is een interessant artikel over hoe dit vervelende probleem op te lossen!

Schimmel op stoffen is een veel voorkomend probleem, vooral wanneer u in een slecht geïsoleerd huis woont waar vocht infiltreert of wanneer u uw seizoenswissel in de kelder opslaat. Dit zijn de belangrijkste oorzaken van schimmelvorming op kleding in kledingkasten of -dozen.

Schimmels komen vooral voor op weefsels van plantaardige oorsprong, zoals katoen, linnen, hennep, enz. Het zijn meercellige schimmels.

Dit zijn meercellige schimmels die zich in vochtige omstandigheden aan de vezels hechten. Deze organismen dringen langzaam door in de vezels en het verwijderen ervan wordt een lastige klus.

Om schimmelvlekken te verwijderen, moet zowel worden ingegrepen op het "gekleurde" deel als op de sanering van de stof. Gewoonlijk worden oxiderende middelen gebruikt om dit soort vlekken te verwijderen, maar op antieke, gekleurde of zeer waardevolle stoffen moet zeer voorzichtig te werk worden gegaan om de vezels en kleuren niet te beschadigen. Daarom moet een middel worden gebruikt dat doeltreffend is en tegelijk zacht voor de vezels en de kleuren.

HygienFresh heeft doeltreffende producten en middelen ontwikkeld om schimmelvlekken te verwijderen zonder de stoffen en vezels aan te tasten. 

Heb je last van schimmelvlekken, gebruik dan:

OXON ACTIEF SCHUIM

Speciaal voor textiel met actief schuim op basis van actieve zuurstof en oppervlakte-actieve stoffen.

Ideaal voor oxideerbare vlekken, vet, gras, wijn, tomaat, koffie, schimmel enz.

- Breed werkingsspectrum voor vlekken

- Actief schuim dat zuurstof afgeeft

- Hoge concentratie oppervlakte-actieve stoffen voor super ontvettende werking

- Actief, zelfs op droge vlekken

- Zacht voor kleuren en vezels

- Laat geen sporen na en is kleurneutraal

- Geschikt voor alle soorten stof
 

Hoe gebruik je Oxon actief schuim?

Gebruik puur op de vuile delen van het kledingstuk, voor het wassen. Het is raadzaam te sprayen en het schuim maximaal 5 minuten te laten inwerken en vervolgens te wassen.

Waarschuwingen: Op gekleurde en/of delicate kledingstukken, eerst testen op een verborgen hoekje. Niet op metalen delen spuiten en de behandelde stof vóór het wassen niet blootstellen aan direct zonlicht of warmtebronnen.

© 2020 - 2023 la Bella lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel